10-214

Contact

Uitbreiding woning te Oldenzaal

De opdrachtgever wilde zijn woning uitbreiden en heeft hij ons opdracht gegeven voor een uitbreidingsontwerp van zijn woning met inwoning. Door de uitbreiding zijn er twee zeer bruikbare woningen ontstaan.

Indeling van de uitbreiding

De oorspronkelijke woning is 3,25 meter langer geworden. Hierdoor is de mogelijkheid gecreƫerd om een eigen entree te maken en is er ruimte gekomen voor een slaapkamer met aparte badkamer. Om te voorkomen dat de uitbreiding van de woning te lang wordt hebben we er voor gekozen om de woonkamer meer vierkante meters te geven door deze uit te bouwen. Hierdoor is alles weer in balans gekomen. De woonkamer heeft een indrukwekkende lichtinval door de grote glaspartijen en achtergelegen vide. Hierdoor oogt de uitbreiding woning licht, modern en groot. Tussen deze twee glaspartijen is een imposante schoorsteen gecreƫerd. Deze schoorsteen komt een stuk boven het dak uit en heeft dezelfde kap gekregen als de oorspronkelijke schoorsteen. Een echte eyecatcher.

De gehele uitbreiding van de woning is gemaakt in dezelfde materiaalstelling als de oorspronkelijke woning. Wel zijn tijdens de uitbreiding van de woning op het gehele dak nieuwe dakpannen aangebracht.

Tuinaanleg in stijl van de uitbreiding

Zelfs de tuin is qua stijl doorgetrokken. De bestratingen en de beplantingen zijn voor beide woningen identiek uitgevoerd. Hierdoor ziet het geheel er van een afstand uit als een gewoon woonhuis. Slechts een minimaal hekwerk scheidt de twee woningen.

Zie hier meer uitbreidingen van woningen.